Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Blog

Co je navazující vysokoškolské studium?

Objevili jste na našem webu pojem navazující studium a nevíte, co si pod ním máte představit? Nabídka navazujícího studia je mimořádně zajímavá pro různé skupiny absolventů středních, vyšších odborných, ale dokonce i vysokých škol. Přečtěte si, jaké typy navazujícího studia máme v nabídce, ale také pro koho je určeno.

Navazující vysokoškolské studium

Navazující vysokoškolské studium, v našem případě bakalářské nebo magisterské, je obsahem téměř identické s klasickým vysokoškolským vzděláváním na bakalářském a magisterském, respektive inženýrském stupni. Rozdíl je jen v tom, že navazující studium je určeno pro konkrétní skupiny absolventů, kteří už za sebou nějaké to studium mají a chtěli by jej během vysokoškolského studia zúročit.

V principu to znamená, že na předchozí znalosti přímo navazují studijní postupy na námi nabízených studijních oborech. Pro zájemce o navazující studium je však mnohem zajímavější informace, že některé předměty absolvované v předchozím vzdělávání vám můžeme uznat a nemusíte je tak absolvovat znovu. Navazující studium je tak vhodné i pro zájemce o studium, kteří by chtěli začít studovat od února.

Máte zájem o studium, ale potřebujete více informací? Kontaktujte nás.

Navazující bakalářské studium po VOŠ

Navazující bakalářské studium je určeno v první řadě pro absolventy VOŠ (vyšší odborné školy) a při přestupu z jiné vysoké školy s podobným zaměřením. Velké procento absolventů VOŠ pokračuje dále ve studiu na vysoké škole, protože pro výkon povolání jim nestačí znalosti a dovednosti z VOŠ. Pokud však nechcete strávit další 3 roky studiem na vysoké škole, jako absolventi VOŠ nebo při přestupu z jiné VŠ, může vaše navazující bakalářské studium trvat v závislosti na počtu uznaných předmětů jen 2 až 4 semestry. Studovat můžete v denní i kombinované formě obory Cestovní ruch
a turismus
, Řízení lidských zdrojů, Provoz a řízení letecké dopravy, Bezpečnostní studia, Marketingová komunikace a Podnikání a management. 

Navazující magisterské studium

Samostatnou kategorií je takzvané navazující magisterské studium. To je určeno nejen pro absolventy naší školy, ale i pro absolventy příbuzných oborů při přestupu z jiné vysoké školy. Vybrat si můžete z různých atraktivních oborů na Fakultě VŠO i Fakultě VŠPP. Opět lze studovat
v denní i kombinované formě. Studijní programy navazujícího magisterského studia přímo navazují na programy na bakalářském studiu a umožňují studentům proniknout hlouběji do problematiky cestovního ruchu, digitální ekonomiky, řízení letecké dopravy, ale i podnikání, managementu či obchodně-právních studií. 

NMgr. – titul, nebo zkratka?

Někoho může zmást zkratka NMgr. a může si pod ní představit nějaký speciální titul. Skutečnost je však mnohem jednodušší. Na Panevropské univerzitě takto označujeme navazující magisterské studium, jehož úspěšným absolvováním získáte standardní titul Mgr. – tedy magistr/magistra.

Panevropská univerzita

Studijní programy

Přes 20 studijních programů poskytuje nabídku, ze které si skoro každý vybere.

O panevropské univerzitě

Odkud jsme, kam směřujeme, čím se řídíme a na jak pevných základech stojíme?

fakulty

Většinou univerzity tvoří fakulty. U nás fakulty stvořily Panevropskou univerzitu. Proč? Jak?

Jsme panevropská

Stvořit vysokou školu býval pouhý sen. Za jednadvacet let jsme ale dospěli – stali se Panevropskou univerzitou!

Search
Close this search box.

Já jsem

Budoucí student

Nově přijatý student

Aktuální student

Já jsem

Budoucí student

Nově přijatý student

Aktuální student

Já jsem

Budoucí student

Nově přijatý student

Aktuální student