Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Blog

Kombinované studium na vysoké škole přináší benefity denního/prezenčního

kombinovane studium

Kombinované vysokoškolské studium je v dnešní uspěchané době jedinou možností k získání VŠ vzdělání pro mnohé lidi, a to nejen pro čerstvé absolventy středních škol, ale i pro starší lidi s praxí, kteří jsou z různých důvodů nuceni rekvalifikovat se pro udržení svého pracovního místa nebo k získání lepšího. Kombinované studium proto tvoří neodmyslitelnou součást Panevropské univerzity. Jak toto studium funguje, pro koho je určeno a jaké jsou jeho hlavní výhody? Čtěte dál.

Co je kombinovaná forma studia?

Kombinované studium v ​​sobě spojuje metody denního studia a dálkového studia. Na klasickém denním, respektive prezenčním vysokoškolském studiu studenti docházejí na přednášky každý nebo téměř každý pracovní den během celého semestru. Dálkové studium, které je v našich končinách zatím poměrně málo rozšířené ovšem na Panevropské univerzitě je velmi populární. Studenti kombinované formy studia navštěvují přednášky osobně, ale pouze několikrát za semestr (například ve velkých blocích o víkendech). Obrovskou výhodou kombinovaného studia je, že studenti dostanou výklad přímo od vyučujícího stejně jako denní studenti na prezenčním studiu a nemusí se spoléhat jen na materiály dostupné online. Na přednáškách mají možnost klást otázky a opravdu pochopit vyučovanou látku. Ve škole však stráví jen několik dní do roka, což jim dovolí soustředit se na další povinnosti a radosti života.

Máte zájem o studium, ale potřebujete více informací? Kontaktujte nás.

Časová flexibilita

Obrovskou výhodou kombinovaného studia je časová flexibilita. Sami totiž rozhodujete o tom, zda se budete učit ráno po cestě do práce, odpoledne ve volném čase nebo večer, kdy už vaše děti spí. Kombinované studium poskytne studentům stejnou kvalitu znalostí jako denní studium. Díky nižší frekvenci (ne však objemu) přednášek je mimořádně důležitá disciplína pro samostudium během celého semestru, nejen před zkouškovým obdobím.

Jediná možnost studia pro zaměstnané lidi

Dojíždět každý den na vysokou školu je pro zaměstnané lidi nemožné. Ať už jste nastoupili do zaměstnání hned po skončení střední školy z finančních důvodů, nebo jste zaměstnáni už desítky let a potřebujete se rekvalifikovat, kombinované studium vám umožní navštěvovat přednášky o víkendech a moci se tak dále soustředit i na zaměstnání. Na kombinované studium často přestupují také studenti prezenčního studia, kteří během prvních let začnou pracovat nebo podnikat.

Studium i při podnikání

Ke studiu podnikání a managementu, cestovního ruchu a turismu, ale také řízení lidských zdrojů či jiné studijní programy se často hlásí začínající, ale i zkušení podnikatelé, kteří chtějí získat nové know-how a díky tomu i převahu nad konkurencí ve svém odvětví. Právě pro podnikatele je kombinované studium ne první, ale jedinou volbou, díky které se mohou plně věnovat své vlastní společnosti a rovnou v ní zúročit nově získané znalosti.

Studium na rodičovské dovolené? Žádný problém

Rodičovská dovolená rozhodně není dovolenou a všechny mámy se určitě shodnou, že tento název je třeba změnit. Množství žen (ale i mužů) však toto období využije i pro svou rekvalifikaci, díky které se po skončení rodičovské dovolené dokáží snáze zařadit zpět do pracovního procesu. Najít hlídání dítěte jen na několik hodin během některých víkendů je mnohem jednodušší než jej hledat pro každý den během denního studia.

Jsi vrcholový sportovec? Žádný problém

Rozumíme potřebám sportovců, kteří tráví spoustu času tréninkem, cestováním, přípravou na důležité soutěže. Připoj se k těm, kteří už u nás studují. Umíme pracovat s harmonogramem studia a přizpůsobit se vašim časových potřebám.

Přihlaste se ke kombinovanému studiu na Peuni

Kombinované studium má nespočet výhod a jen stěží byste při něm hledali nějaké nevýhody. Neváhejte a pošlete si online přihlášku! Nastupte na kombinované studium ještě od nejbližšího září, případně využijte možnosti a začněte studovat od února, díky čemuž můžete ušetřit jeden celý semestr

Panevropská univerzita

Studijní programy

Přes 20 studijních programů poskytuje nabídku, ze které si skoro každý vybere.

O panevropské univerzitě

Odkud jsme, kam směřujeme, čím se řídíme a na jak pevných základech stojíme?

fakulty

Většinou univerzity tvoří fakulty. U nás fakulty stvořily Panevropskou univerzitu. Proč? Jak?

Jsme panevropská

Stvořit vysokou školu býval pouhý sen. Za jednadvacet let jsme ale dospěli – stali se Panevropskou univerzitou!

Search
Close this search box.

Já jsem

Budoucí student

Nově přijatý student

Aktuální student

Já jsem

Budoucí student

Nově přijatý student

Aktuální student

Já jsem

Budoucí student

Nově přijatý student

Aktuální student